06 519 34 857 info@bloomvitality.nl

Vitaliteitscoaching

Wil jij je weer fit en vitaal voelen? Meer energie en minder klachten hebben?
Vitaliteitsverbetering met OERsterk coaching: Ontspanning, Eten en Regelmatig bewegen in combinatie met zingeving & mindset.

It’s your time to bloom…

OERsterk vitaliteitscoaching

Minder klachten, meer energie en lekkerder in je vel met OERsterk coaching! OER staat voor Ontspanning, Eten en Regelmatig bewegen; sterk duidt op zingeving en mindset (oftewel jouw mentale gezondheid). Leefstijl en vitaliteit is een hot item en dat neemt de komende jaren alleen maar toe. Nog nooit was de mens zo zwaar, ziek en uit balans als nu. We gedragen ons compleet onnatuurlijk en lijken de weg kwijt naar een natuurlijke oplossing. Een ongezonde leefstijl is vandaag de dag de belangrijkste doodsoorzaak, maar het verlies van kwaliteit van leven heeft misschien nog wel meer impact.

Ik leer je graag hoe je aan de hand van 4 pijlers je leefstijl blijvend kunt verbeteren. Het aanpassen van je leefstijl doen we in kleine stappen, en vooral op een manier die bij jou past, zodat het voor jou goed vol te houden is (geen strenge diëten, geen calorieën tellen, geen maaltijdvervangers/shakes). Om OERsterk te worden eet je zoveel mogelijk natuurvoeding. Afhankelijk van jouw gezondheidssituatie kan het verstandig zijn om het eten van rood vlees, zuivel, granen, nachtschades en peulvruchten te vermijden of te beperken. Ook je daginvulling gaat veranderen. Je gaat je zitpatroon doorbreken, meer bewegen en bij voorkeur krachttraining doen. Daarnaast is het belangrijk om ’niets’ te doen. Lekker lummelen en je afzonderen van digitale prikkels en beeldschermen. In die tijd kom je tot nieuwe inzichten. Wat geeft voor jou zin aan het leven? Doe je wat je leuk vindt en brengt dat jou dichter bij je doel? Wat ís je doel? Daar ga je achter komen. Activerende stressprikkels vormen ook een onderdeel van de OERsterk methode. Hitte, kou, intermittent fasting en ademhalingsoefeningen vergroten je weerstand en veerkracht.

De 4 pijlers om leefstijl blijvend te verbeteren:

– ontspanning (stressreductie), incl. slaap/ bioritme;
– voeding;
– beweging;
– mentale gezondheid (zingeving & mindset).

Als OERsterk coach ben ik opgeleid om mensen effectief en krachtig te begeleiden op het gebied van gezondheidsmanagement. Het uitgangspunt bij iedere behandeling is het aanpakken van de echte oorzaak (dus niet symptoombestrijding), met als gevolg een enorme toename van de levenskwaliteit. Om de echte oorzaak van symptomen te vinden moet de mens als één geheel (holistisch) worden bekeken. Dit systeemdenken is de basis van hoe een OERsterk coach naar gezondheid en symptomen kijkt. Gezondheid is het resultaat van een samenspel tussen veel verschillende factoren en als OERsterk coach kan ik deze factoren verbinden in relatie tot symptomen. Met als resultaat meer energie, een gezondere huid, een betere stoelgang, slaap & stemming, en een gezonder gewicht!
It´s your time to bloom!

Voor wie is OERsterk coaching geschikt?

OERsterk vitaliteitscoaching is voor iedereen die zijn leefstijl wil aanpassen en gezonder wil leven, of specifieke klachten wilt aanpakken.
Denk hierbij aan:
– Vage (onverklaarde) klachten, zoals vermoeidheid, weinig energie, prikkelbaarheid;
– Maag- en darmproblemen;
– Stress & burn-out;
– Slaapproblemen;
– Ongewenste kilo’s;
– Huidproblemen;
– Negatieve gedachten.

In mijn praktijk richt ik me vooral op langdurige vermoeidheid en gebrek aan energie. Ook help ik je graag als je een gezondere leefstijl wilt bereiken om klachten vóór te zijn.

OERsterk is opgericht door Richard de Leth, doctorandus geneeskunde en expert in preventieve leefstijlgeneeskunde. Tevens is hij meervoudig bestsellerauteur en nationale inspirator voor een gezond leven.