06 519 34 857 info@bloomvitality.nl

SensiTherapie

Uit balans? Vermoeid? Hooggevoelig? SensiTherapie behandelt de energetische verstoringen van lichaam en geest. SensiTherapie is gericht op de uitdagingen van deze tijd en bestaat uit diverse therapievormen.

It’s your time to bloom…

SensiTherapie

SensiTherapie is een alternatieve therapievorm, gericht op:
– weghalen wat niet in het lichaam thuishoort (bijv. door aanpassen voeding);
– aanvullen wat te kort is (o.a. met supplementen, afgestemde voedingsmiddelen);
– behandelen zodat balans ontstaat (bijv. door het toepassen van diverse massagetechnieken, remedies, etherische oliën). 

SensiTherapie behandelt de hele mens en niet (alleen) de klachten. Sensi bestaat uit diverse therapievormen en gaat er vanuit dat alle klachten die wij hebben, zowel geestelijk als lichamelijk, zijn ontstaan uit een verstoring van het energetisch lichaam. Klachten kunnen hun oorsprong hebben in negatieve gebeurtenissen, emoties, maar ook onbewust overgenomen angsten van onze ouders; thema’s die soms generaties lang blijven spelen. De behandeling kan bestaan uit één of meerdere therapievormen die op dat moment nodig zijn. 

Voor wie is SensiTherapie geschikt?
SensiTherapie is gericht op de uitdagingen van deze tijd. SensiTherapie is geschikt voor iedereen die lichamelijke of psychische klachten heeft en letterlijk uit balans is. Denk hierbij aan:
– Vermoeidheid, weinig energie;
– Burn-out en stress-gerelateerde klachten;
– Allergieën;
– Hooggevoeligheid;
– Negatieve overtuigingen of emotionele blokkades
(zoals verdriet, angst, boosheid, weinig zelfvertrouwen, piekeren).

SensiTherapievormen- en onderdelen
SensiTherapie bestaat uit verschillende therapievormen- en onderdelen, zoals: 
– Drukpuntmassage;
– Burn-out protocol;
– Holistic pulsing;
– Emotional Freedom Technique (EFT);
– Remedies, voedingssupplementen, etherische oliën & diëten.

Drukpuntmassage
Ons lichaam is net een boek wat je kunt lezen. Op het lichaam zitten bepaalde meridiaanpunten. Wanneer deze pijnlijk zijn bij aanraking met lichte druk, dan kijken we welk emotioneel thema hier achter ligt. Vaak kan bewustwording hiervan de pijn al verminderen.

Burn-out protocol
Het burn-out protocol is een vorm van lichaamsmassage en aanrakingen, gericht op het verminderen van spanning. Tevens bekijken we of het nodig is om jouw voedingspatroon aan te passen en of ondersteunende middelen (zoals supplementen) nodig zijn. Naderhand ervaart men een ‘leeg hoofd’, innerlijke rust en een meer ontspannen gevoel.

Holistic pulsing
Wanneer er in het lichaam blokkades zitten, kunnen deze door een massage (over de kleren heen) of door wiegen/ zacht schudden losgemaakt worden, zodat de energie weer door het lichaam kan stromen. Deze massagetechniek zorgt ervoor dat je spanningen loslaat en geeft rust in je lijf.

Emotional Freedom Technique (EFT)
Onder het uitspreken van een kort zinnetje, wat de kern van het probleem samenvat (bijv. angst, schuldgevoel, dwangmatige gedachte), geef je op bepaalde punten op de handen, gezicht en bovenlichaam zachte tikjes om zo vastzittende emoties los te laten.

Remedies, voedingssupplementen, etherische oliën en diëten
Vaak zijn er naast de diverse behandelingen middelen nodig om het proces wat in je lijf begonnen is te ondersteunen, zodat de effectiviteit groter is. Het lichaam kan ook vol zitten met schadelijke stoffen (agv verkeerde voeding, externe factoren etc.). Door het inzetten van diverse middelen en diëten krijgt het lichaam de mogelijkheid om te ontgiften, zodat de balans hersteld wordt. Ook kan sprake zijn van een tekort aan bepaalde stoffen en is er aanvulling nodig. Met de biosensor meet ik uit welke ondersteunende middelen of dieet jouw lijf nodig heeft. Hiermee wordt dus ook getest welke voedselintoleranties er zijn, oftewel welke voeding niet goed voor jou is.