06 519 34 857 info@bloomvitality.nl

Over mij & contact

Wie is Bloom Vitality? Waar is de studio?
Hoe maak ik een afspraak? Lees verder op deze pagina.

“Graag help ik jou om je weer fit en energiek te voelen. Als vitaliteitscoach begeleid ik jou bij het (stap voor stap) aanpassen van jouw leefstijl, op een manier die bij jou past.
It’s your time to bloom…”

Wendy Damen

It’s your time to bloom…

Wie is Bloom Vitality?

Mijn naam is Wendy, geboren in 1980. Ik ben getrouwd met Freek en heb twee kinderen, Iven en Evi.

Jarenlang was mijn leefstijl niet echt gezond te noemen…op 27-jarige leeftijd belandde ik al in een burn-out. Ik werkte in de accountancy en had een drukke baan met veel overwerk en soms lange reistijden. Uiteindelijk duurde het ruim 9 maanden voordat ik weer volledig aan het werk was. Maar ook al leek het voor de buitenwereld dat ik hersteld was, ik voelde me nog steeds niet fit, en was ook niet happy in mijn werk. In de jaren erna had ik regelmatig last van allerlei vage klachten, zoals vermoeidheid, weinig energie, buikkrampen en diarree, een opgeblazen buik, lusteloosheid, somberheid, misselijkheid, paniekaanvallen, huidproblemen.
In die periode had ik veel stress en ik snoepte teveel. Sporten deed ik maximaal 1 keer per week en ik had een kantoorbaan, dus dat betekende veel zitten en weinig beweging.

En toen kwam het punt dat het voor mij genoeg was geweest: ik zat inmiddels in mijn derde baan in loondienst en alweer niet lekker in mijn vel….de ervaring met mijn burn-out en de daaropvolgende jarenlange vage klachten, overtollige kilo’s na mijn tweede zwangerschap en het continu balanceren tussen een hectische baan, gezin en sociaal leven, waren voor mij de aanleiding om mijn leven een andere draai te geven. Begin 2020 heb ik de knoop definitief doorgehakt en mijn vaste baan opgezegd, net voor de coronacrisis. Omdat ik altijd al veel interesse in gezondheid en voeding had, ben ik diverse opleidingen gaan volgen op het vlak van vitaliteit. En ik besefte steeds meer dat ik heel graag anderen wilde helpen om zich vitaler te voelen: ik had een nieuwe passie gevonden!
In diezelfde periode ben ik ook mijn leefstijl stap voor stap gaan aanpassen: ik ben grotendeels glutenvrij en lactosevrij gaan eten, en ik ging veel minder (toegevoegde) suikers eten. Daarnaast ging ik veel bewuster bewegen: enerzijds door dagelijks minder te zitten en meer te lopen, en anderzijds door vaker en intensiever te sporten, d.m.v. personal training in groepsverband en poweryoga. Ook ging ik werken aan mijn mindset, o.a. door het luisteren naar motiverende en inspirerende podcasts, en meditaties.
Door deze aanpassingen in mijn leefstijl ben ik redelijk snel 10kg afgevallen en nu voel ik me fitter dan in mijn jongere jaren! Ik heb veel meer energie en ervaar meer rust in mijn werk en thuis. De vage klachten die ik eerder noemde, heb ik niet of nauwelijks meer.

Dit ben ik:

 1. Een tikkeltje perfectionistisch en control freak, gelukkig niet meer zo erg als het was. Ik heb oog voor detail en ben alert. Iets vergeten gebeurt mij niet snel. Ik werk gestructureerd en hecht veel waarde aan betrokkenheid en goede nazorg. Zo ontvang je na jouw afspraak altijd een overzichtelijke samenvatting van hetgeen we besproken hebben en vraag ik jou regelmatig gedurende het traject hoe het met je gaat.
 2. Ervaringsdeskundige op het gebied van burn-out, weinig energie, paniekaanvallen, hoogsensitiviteit, gevoelige huid en darmproblemen. Ik kan me dus goed in jouw situatie inleven, als jij hiermee worstelt.
 3. Ik besteed veel tijd aan persoonlijke ontwikkeling en mijn eigen welzijn, o.a. door coaching en verschillende therapievormen, het luisteren van podcasts en het volgen van opleidingen & trainingen. Mensen als Kim Munnecom, Jay Francis, en Michael Pilarczyk vind ik inspirerend.
 4. Ik kom rustig over, maar ben stiekem ook heel fanatiek en competitief. Verliezen of opgeven doe ik niet graag. Bij het sporten zet ik graag de snelste tijd neer en als ik een examen moet doen, ga ik toch minimaal voor een 8.
 5. Ik vind het tof als mensen hun eigen pad durven te bewandelen, hun mening durven te geven, durven af te wijken van de massa, en alles uit het leven willen halen. Want zo ben ik ook!

Mijn visie op vitaliteit:

Ik ben ervan overtuigd dat het versterken van jouw vitaliteit of het aanpakken van leefstijl-gerelateerde klachten in kleine stappen mag gebeuren, op een manier die bij jou past. Zo bereik je blijvend resultaat. Geen strenge regels, diëten, maaltijdvervangers, calorieën tellen….daar geloof ik niet in. Alles draait om balans: in de basis eet je gezonde, zoveel mogelijk onbewerkte voeding, maar er is zeker ruimte voor iets ongezonds. Ik gebruik graag de 80-20 regel: minimaal 80% van jouw eten en drinken is gezond en maximaal 20% is ongezond. Ook geloof ik in de kracht van ondersteunende supplementen. Ik ben een groot voorstander van personal training, maar het is vooral belangrijk dat je een manier van bewegen zoekt die bij jou past. En een positieve, veerkrachtige mindset is in mijn ogen onmisbaar voor een vitaal leven, evenals een levensdoel of passie.

Als je me echt zou kennen, dan zou je weten dat:

 • dagelijkse routine en structuur belangrijk voor mij zijn, maar ik hou niet van sleur en ik ben snel verveeld. Ik word heel blij van nieuwe dingen proberen en leren. En dat kan van alles zijn: opleidingen, podcasts, restaurants, winkels, voeding, huidverzorging. En ik vind het dan ook erg leuk om anderen hierover te tippen!
 • ik heel erg van gezond en lekker eten hou (Italiaans is favoriet), maar ik heb een hekel aan koken.
 • gebak, chocolade en snoep mijn guilty pleasures zijn, uiteraard met mate en vooral in het weekend 😉. Eens in de zoveel tijd koop ik een grote zak schepsnoep en deze eet ik helemaal alleen op. En ja, dat kan prima als je in de basis gezond eet en veel beweegt!
 • ik graag alleen ben, ik hou van rust en stilte. Ik word niet blij van mensenmassa’s, maar wel van gezelligheid met mensen waar ik energie van krijg.
 • ik heel graag op vakantie ga, en dan kies ik voor luxe en comfort. Helaas heb ik enorme vliegangst, maar dat houdt me niet tegen om in het vliegtuig te stappen.
 • ik snel last heb van een winterdip: ik heb niks met kou en grijze luchten. Daarom wil ik ooit heel graag emigreren of overwinteren in een warm land.
 • ik veel en fanatiek sport. Dit doe ik bij Personal Fitness in Weert. Ik word chagrijnig als ik een paar dagen niet kan sporten.
 • ik graag kies voor natuurlijke verzorgingsproducten, zoals de verse skincare van RINGANA. En ik sta altijd open voor leuke tips op dit vlak!

OERsterk vitaliteitscoach

Behaalde opleidingen:

OERsterk Coach level 1 & 2 – Richard de Leth
Orthomoleculair adviseur basis & gevorderd – Stichting Ortho Health Foundation
Bijscholing huidklachten – Stichting Ortho Health Foundation
Medische Basiskennis – Con Amore
Jaarlijkse kennisbijeenkomsten supplementen – Vitakruid
SensiTherapie – Sensi
Universiteit Maastricht – Bedrijfseconomie & Accountancy

Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten).

Contact

Wendy Damen
06-51934857
info@bloomvitality.nl

Adres

Veldbloemstraat 44
6002 CH Weert

KvK: 84104600
Btw-id: NL003920325B25

Behandeling op afspraak

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Bel, app, mail of vul het contactformulier in.

Stuur een bericht

5 + 3 =

“Graag help ik jou om je weer fit en vitaal te voelen. Als OERsterk vitaliteitscoach begeleid ik jou bij het (stap voor stap) aanpassen van jouw leefstijl, op een manier die bij jou past.
It’s your time to bloom…”

Wendy Damen


Bloom Vitality

 De naam Bloom Vitality vindt haar kracht in
de metafoor ‘opbloeien’. De behandelingen brengen je weer in balans. Ook verwijst het naar de locatie waar de studio gevestigd is: Veldbloemstraat.
De afbeelding van de agave omlijst het geheel
en staat voor rust…

It’s your time to bloom…